1. Home
  2. Omwonende

Omwonende

Op weg naar een Mobiliteit en Infrastructuur Testcentrum (MITC)

Het terrein rondom het NLR en Duits-Nederlandse Windtunnels (DNW) is geschikt als nieuwe locatie voor het RDW-testcentrum en daarmee de vorming van een MITC.

MITC Marknesse biedt de unieke mogelijkheid om in een gecontroleerde omgeving de steeds slimmer wordende mobiliteit te testen, certificeren en verantwoord en veilig te introduceren.

Wat betekent dat voor u als omwonende?

Een prachtige en unieke ontwikkeling. Voor u als omwonende kan de ontwikkeling van invloed zijn. Daarom willen we u zo goed mogelijk informeren over het proces. Soms zal dat snel en makkelijk gaan, en soms wordt er vooral achter de schermen hard gewerkt aan bijvoorbeeld het uitvoeren van diverse (noodzakelijke) onderzoeken. Om u te informeren maken we gebruik van de officiële momenten in de procedure zoals die van het bestemmingsplan. We delen informatie via de nieuwsbrief voor direct omwonenden en via deze webpagina. Ook informeren we de klankbordgroep over de stand van zaken.

Klankbordgroep

Begin 2020 is een klankbordgroep samengesteld. Direct omwonenden konden zich hiervoor aanmelden. Het doel van deze groep is meedenken in het proces. De klankbordgroep bestaat vertegenwoordigers van de direct omliggende wegen, dorpsbelangen en betrokken (natuur)organisatie(s).

Leden klankbordgroep:

Thijs Timmermans – Vollenhoverweg
Kees Timmermans – Vollenhoverweg
Bernard Meijerink – Voorsterweg
Kees de Jongh – Dorpsbelang Marknesse
Wim Schrijver – Belangenvereniging Vollenhove Stad
Philip Makkink – Natuurmonumenten
John Schussler – Repelweg

Een beschrijving van wat er van de klankbordgroep wordt verwacht vindt u hier:

Belangrijke documenten

Menu